Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten gaf afgelopen week de kinderen in de minima de kans om een nieuwe zomergarderobe uit te kiezen bij Primark.

Tientallen gezinnen met weinig geld die bekend zijn bij Stichting Prakkie 072 konden deze week een zomergarderobe uitzoeken bij de Primark. Speciaal voor deze gezinnen was private shopping in de kledingwinkel gereserveerd. De kleding werd geschonken door Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten. “Een lichtpuntje”, zo omschrijft een van de ouders het. “Ik kom nooit in een kledingwinkel. Mijn dochter draagt de doorgeschoven kleding van haar zus die we ook weer van een nicht hebben gekregen.”

“Kijk eens wat er allemaal in de tas zit, nu geen twee shirtjes maar een hele tas vol! Dit heb ik nog nooit gehad, ik ben zo blij!” Veel kinderen hebben het geluk elk seizoen hun kasten aan te vullen met nieuwe kleding maar voor een groeiend aantal gezinnen in Alkmaar en omstreken is dit geen vanzelfsprekendheid. Dankzij de gift van Balans kunnen de kinderen eindelijk eens wat nieuws aanschaffen. Ze mochten voor een mooi bedrag kleding en schoenen uitzoeken bij de Primark. En mochten ze daar niet slagen voor schoenen dan was er een bon voor Van Haren. Dat het ook voor de kinderen een lichtpuntje was, was duidelijk: “Hij wilde zelfs naar bed met zijn Spiderman-schoenen aan”, aldus een van de ouders.

Door baanverlies, echtscheidingen of andere gezinsproblemen kloppen er steeds meer gezinnen bij Prakkie 072 aan. De financiële hulp komt dus als geroepen. Achint Atwal, directeur van Balans, wilde graag iets betekenen voor kinderen uit minima-gezinnen en klopte bij stichting De Waaier aan voor advies over een juiste bestemming van zijn donatie. “Daar hoefden wij niet lang over na te denken, we zien hoe de vrijwilligers van Prakkie 072 zich met hart en ziel inzetten voor gezinnen die soms net tussen wal en schip vallen. Hier komt het geld 100% ten goede aan kinderen die het hard nodig hebben”, aldus Ralph de Kleijn, manager van stichting De Waaier.

Het primaire doel van Prakkie 072 is om alle kinderen met een warme maaltijd naar bed te laten gaan. Langzaamaan wordt de ondersteuningsbehoefte van de gezinnen steeds groter en breder. “Na vijf jaar de stichting hoofdzakelijk met privégeld gedraaid te hebben, wat ik met alle liefde heb gedaan, kunnen we de leden nu eindelijk wat extra’s bieden zoals zomerkleding maar ook zaken als wasmiddel en shampoo of een uitdeeldoos voor verjaardagen op school”, aldus Silvia Bos, oprichtster van Prakkie 072.

 

Reakties van ouders:

We hebben leuke dingen voor de jongens kunnen scoren. Ze hadden dringend laarzen en gymschoenen nodig en hebben ook meteen waterschoentjes meegenomen voor op het strand

Wat geweldig Silvia!!! Echt niet te geloven!!! Ik ben hier zo blij mee. Enorm dankbaar!!!

Owh wauw weet ff niet wat zeggen moet. Enorm bedankt echt super!!

Oh wat spannend ja geweldig gewoon dat er mensen zijn die zo meedenken en doen, dat ik het …… vertelde dat ze nieuwe kleding uit mocht zoeken in de winkel werd ze zo ontzettend blij ( normaal zijn we bij de kleding bank en daar in we ook enorm.mee geholpen) dus dit is echt geweldig!

Wat ben ik blij met wat ik bij de Primark heb mogen halen dankzij ontzettend lieve donateurs ,echt super bedankt hiervoor

Wat een vreselijk lief gebaar dat jullie deze donatie mochten ontvangen/ schenken

Echt zo. Heel lief gebaar. Ze zijn zo verwend

Zo enorm blij is mijn jongste meisje met de kleding en schoenen van primark, Heel erg dankbaar voor deze mooie donatie.

Wauw! Wat een super mooi en lief gebaar.

Dank u wel schoonmaakbedrijf balans

Wauw wat geweldig, mijn jongens zijn super blij met hun kleding. Dank u wel Donateur.

Ik en de kids willen iedereen echt ontzettend bedanken voor deze geweldige donatie,en wat te klein is geef ik weg aan mensen die het ook heel goed kunnen gebruiken

Super bedankt nogmaals, want dat kan niet vaak genoeg gezegd worden ! De kids zijn ontzettend blij, en wij zeker ook !!

Mijn dochter is ontzettend verwend dank jullie wel allemaal

Vanavond mochten we shoppen bij de Primark, wauw wat een feest !

Zoveel indrukken voor de kids en zo’n feest ! We hebben enorm genoten, bij thuiskomt nog alles even opnieuw kijken wat ze allemaal hadden.

Enorm bedankt lieve donateur,

Prakkie 072 / Blije mensen 072, en Primark wat jullie weer mogelijk hebben gemaakt !

…….  is gisteren ontzettend verwend, hij heeft dingen kunnen uitkiezen die hij al héél lang wilde, zoals schoenen met lichtjes ook zijn broertjes zijn in de watten gelegd, we zijn ontzettend dankbaar! Dankjewel donateurs en iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft! Nog even zijn favoriete t-shirt showen vol trots

….. trots op zijn nieuwe kleding en schoenen en spidermanslippers. ….. moet nog komen en passen, maar komt straks. ….. wilt zij kleding niet meer uit. Helaas te koud voor vandaag. Heel erg bedankt Silvia Bos en donateurs

Vanochtend mochten wij van de Stichting Prakkie072 en een Donateur kleding uitzoeken bij de Primarkt , wat zijn ze erg goed verwend.

SUPER BEDANKT IEDEREEN VOOR EEN SUPER GAVE MOOIE KLEDING. Mijn jongens zijn er super blij mee.

Dank u wel Donateur en STICHTING Prakkie072. Dank u wel Primarkt dat we mochten shoppen bij jullie en super bedankt voor de Goody bag mijn jongens hebben heerlijk ervan gesmuld. Dank u wel stichting Prakkie072 voor alles en de verrassing.

Oh wat is mijn meisje ontzettend verwend zeg dank u wel allemaal die dit mogelijk gemaakt hebben

mijn zoontje was zo blij dat hij buiten stond in zijn blote lijf om het shirt aan te doen

willen jullie nog meer foto’s zien,  klik dan op onderstaande link:

https://www.flickr.com/gp/laluuz/mMa0Y1